Как работят климатиците

Питали ли сте се някога на какъв принцип работят климатиците и на какво се дължи факта, че успяват винаги да ни даряват с топлина или с приятен хлад през летните горещини?  Тъй като темата за климатиците в момента е много актуална, в настоящата статия ще ви разкрием каква е тайната на тяхната работа, както и от какво точно се състои всеки климатик.
Съставните части са доста малко. Основни са медните тръби, които свързват всичко останало, за да работят заедно в едън затворен кръг. Частите на климатика са следните: компресор, кондензатор, вентилатори, изпрарител, както и терморегулиращ винтил. Както най-вероятно се досещате, компресорът отговаря за това фреонът да се движи в хладилната система, кондензаторът спомага за кондензацията на всички фреонови пари, изпратителят се грижи за преобразуването на агрегатното състояние на фреона – от течно в газообразно, вентилаторите отговарят за въздушната струя, а последният терморегулиращ винтил, но не и по важност, служи, за да понижава налягането, което се е създало във фреона и това се случва на входа на изпарителя.
Климатиците по черноморието трябва да се справят с доста висока влажност на въздуха, което означава, че почистването им трябва да се извършва по-често. Освен това ви съветваме, ако сте решили да купувате климатик, то най-добре би било да изберете магазин, който се намира и предлага климатици във Варненска област, защото там са и най-добрите фирми с най-ниски цени.
Бъдете вниманител също така и до каква най-ниска темепратура работи климатикът. Ако на етикета е посочено до -10 градуса, то можете да бъдете сигурни, че въпросният климатик няма да може да се ползва през по-голямата част от зимата, защото ще откаже да работи, когато стане много студено.
Надяваме се статията да ви е била полезна и ви желаем успех при покупката на качествен и енергоспестяващ климатик.