Каква отоплителна система да изберем

Знаете ли, че по магазините се предлагат най-разнообразни отоплителни системи.  Разбира се, всяка една от тях има своите плюсове и минуси и изборът коя от тях би била най-подходяща за вашия дом е изцяло във вашите ръце.
Нека започнем със слънчевите панели. Сигурно ви е направило впечатление, че на покривите на все повече къщи има слънчеви панели. Безспорно е, че инвестицията в този тип отоплителна система си заслужава, тъй като много скоро ще има възвращаемост на парите.
Добре познатите ни печки също са добър метод за отопление. Разбира се, от вас зависи дали ще изберете печка, която работи с електрическа енергия или пък такава, която работи с твърдо гориво.
В случай, че се стремите към опазване на околната ви среда, ви препоръчваме да се доверите на котлите с дървесни пелети, защото те са най-екологично чистата отоплителна система.
Доста интересна отоплителна инсталация е геотермалната. Както може би се досещате, тя работи благодарение на сравнително константната температура на земната повърхност и извлича топлина посредством помпа. По този начин е гарантиране, че в дома ви ще бъде топло през зимата, а пък през лятото ще е хладно.
Много ефективна отоплителна инсталация е подовото отопление. Най-вероятно знаете, че топлината се издига нагоре и именно поради тази причина тя се разпределя много добре. Недостатъкът на подовото отопление е, че инсталацията му е доста трудоемка.
Няма спор, че камините са доста ефективна, а и красива отоплителна система. Но при тях инсталацията също може да ви създаде доста затруднения, а и определено не можете да очаквате, че ще ви излезе евтино.
Разбира се, не можем да не споменем и радиаторите, защото те са доста често предпочитана отоплителна система. Напоследък те дори играят ролята и на красива, а и интересно допълнение на интериора ви, защото се предлагат във всевъзможни форми и цветове.