Строго секретно: свойствата на маслото от бразилски орех

Богатствата на природата са използвани от лечители и шамани от най-древни времена.

Обективно погледнато почти всички медикаменти за медицински или козметични цели в основата си са базирани на природни продукти. Използването на био натурална козметика обаче крие не едно или две преимущества. На първо място постигате трайни резултати, на второ място, няма да се притеснявате от странични ефекти и накрая, но не на последно място, пестите от средства за разкрасителни процедури. Професионално предствените био магазини като biofetish.com работят с фокус върху клиента и имат за цел да популяризират и направят достъпни за масовия потребител малко известни и дори непознати за нашите географски ширини продукти с доказано полезно действие и здравословен ефект.

Строго секретно: свойствата на маслото от бразилски орех

Например, ядките на бразилския орех са доста екзотични и са познати повече на хората, които се интересуват от здравословно хранене. Бразилският орех вирее в областите на река Амазонка и се среща на територията на Бразилия, Гвиана, Венецуела, Перу и Боливия, като последната е най-големия износител на ядки в световен мащаб.

Полезното действие на бразилския орех за цялостното състояние на организма се обяснява научно с високото му съдържание на селен, който е мощен антиоксидант и извежда вредните свободни радикали от тялото. Използван като козметично масло бразилският орех има ползотворно въздействие за тонизиране и възстановяване на кожата и косата. Отново комбинацията от селен, аминокиселини и витамини кондиционират и хидратират по естествен начин третираните коса или кожа и постигането на трайни резултати е гарантирано. Списъкът с заболявания, срещу които действа превантивно употребата на бразилски орех започват от косопад и стигат до животозастрашаващи заболявания.

Основното, на което трябва да обръщате внимание, когато избирате козметика за вас или за семейството си е съдържанието и показанията на продукта. Нищо не е строго секретно, дори тайните на природата. Именно поради тази причина най-добрият избор е мотивираният и информираният такъв.